Tempura en AgemonoTempura en Agemono
gefrituurde gerechten



Tempura is een gerecht van gefritureerde vis, schaaldieren, vlees of groenten. De ingrediënten worden eerst licht bestoven met bloem en daarna door een luchtig tempurabeslag gehaald.

YASAI TEMPURA
Tempura van verse seizoensgroenten
€8.00
EBI TEMPURA
Tempura van grote garnalen (3 stuks)
Tempura van grote garnalen (4 stuks)
€12.00

€15.00

TEMPURA MIX
Groenten, grote garnalen en vis
€13.00
MINI LOEMPIA 
Handgerold, varkensvlees en groentjes (4 stuks)
€6.50
EBI FURAI
Gefrituurde grote garnalen in een krokant korstje         (3 stuks)
van bloem, ei en broodkruim                                         (4 stuks)
€12.00
€15.00
SOFT SHELL CRAB
Soft shell crab gepaneerd in aardappelbloem
€15.00
TORI AGE
Krokante kipnuggets 4 stuks
€6.00
 
 
 

Voor maki wordt rijst en een laagje andere ingrediënten op een velletje zeewier gelegd. Het geheel wordt stijf opgerold, en van de cilinder die zo ontstaat worden plakjes gesneden

 
Nigiri is een met de hand gevormd klompje rijst waar een stukje vis bovenop wordt geperst: soms vastgehouden door een dun strookje zeewier.
 
Temaki wordt de rijst met de overige ingrediënten in een puntzakje van zeewier gestopt.
 
Sashimi is een Japans gerecht van verse, rauwe vis en schelpdieren die met een zeer scherp mes in dunne schijfjes gesneden wordt.
 
De Sushi Mix plateau wordt geserveerd met gember, wasabi en sojasaus.
 
De Japanse bewoording voor “grillen op een plaat” De verschillende ingrediënten zoals vis, schaaldieren, vlees of groenten worden op een hete metalen plaat gegrild en afgeblust met teriyakisaus.
 
Naast de Japanse keuken, biedt Miyaki ook de authentieke Thaise keuken aan.